Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test af Sony Xperia Z5 Compact | elektronik.guide.dk

Test: Sony Xperia Z5 Compact - Topmobil i miniformat

Sony fortsætter med at bevise, at en minimodel ikke behøver at være dårligere end en fuldvoksen.

Smartphone
Sony Xperia Z5 Compact
Sony

Plus:

Telefonen er støv- og vandtæt uden irriterende luger. Kameraet er uden tvivl blandt de allerbedste. Praktisk størrelse, men stadig lynhurtig ydelse.

Minus:

Svært at komme til fingeraftrykslæseren, hvis telefonen ligger på bordet.

Størrelsesmæssigt er den nye Compact lige så lille og praktisk som den tidligere Z3-model. Og præcis lige så robust og vandtæt med IP65/68-klassificering. Men rart nok er det nu uden den luge, som dækkede for USB-ladestikket.

Af udseende er den blevet lidt strengere i formen med lige i stedet for afrundede kanter samt en lækker matteret bagside. Farvevalget er grafitsort, hvid, gul eller koral.

Skærm

Den store forskel på Compact-modelen og den almindelige Z5 er selvfølgelig skærmstørrelsen. 4,6 tommer lyder ikke af meget, men man skal huske på, at 4,7 tommer var en standardstørrelse for ikke så længe siden. Og med en 720p skærm får man fuldt tilstrækkelig opløsning til, at den virker skarp og detaljeret.

Som sædvanlig er Sony gode til klemme fin kontrast og farvegengivelse ud af skærmene med billedforbedrende teknikker fra deres tv-division.

02. Xperia_Z5_Compact_Colour_Range.jpg

Kamera

Blandt de store nyheder ved Z5-serien er det nyudviklede kamera. Det har en usædvanlig stor sensor af en mobiltelefon at være og optik med stor blændeåbning.

Desuden er opløsningen øget til vanvittige 23 MP. Det skal dog bemærkes, at billeder normalt tages i mere fornuftige 8 MP med en billedstørrelse lavet til at blive uploadet på sociale medier. Der er også en ny autofokus, som er blandt de allerhurtigste, vi har set.

Men det er i svagt lys, at kameraet virkelig brillerer. Du får betydelig lysere billeder, men uden de artefakter, som billedeprocesseringen ellers ofte tilfører. Desuden er hvidbalancen og farverne bedre. Kort sagt er det topklasse.

s3.t1-s60-desktop-749a1f9dfd3cd902f34d9186a157b077.jpg

Men det er i svagt lys, kameraet virkelig brillerer. Man får betydelig lysere billeder, men uden de artefakter, som billedprocesseringen ellers ofte tilfører. Desuden er hvidbalancen og farverne bedre. Kort sagt topklasse.

18. Z5c_white_group.jpg

Lyd

Selv om højtalerne er blevet mere diskrete, har Sony rart nok beholdt de to fremadrettede enheder. De lyder okay, men er ikke noget, man falder i svime over.

I brug

En af de gode nyheder ved Z5-serien er, at den har fået en velfungerende fingeraftrykslæser. Den er smart nok placeret på tænd/sluk-knappen på siden, hvilket gør den nem at komme til med telefonen i hånden. Det er derimod ikke så praktisk, hvis den ligger på bordet.

Konklusion

Sony har gjort det igen. Med Xperia Z5 Compact har de leveret en smartphone, der ikke alene er langt den bedste mobiltelefon i kompaktformat, men faktisk en af de bedste telefoner overhovedet. Den er utrolig hurtig og er forbedret på de fleste områder. Kameraet tager billeder i topklasse, og fokuserer lynhurtigt. Vi kan også godt lide det nye, mere sobre udseende.

Allerede før havde vi svært ved at finde noget at klage over ved Z-serien, og nu er det bare en stor tommelfinger opad.

Læs testen hos Lyd & Billede

  • Operativsystem: Android 5.1.1
  • Skærm: 4,6" IPS, 1280 x 720, 323 ppi
  • Processor: 1,5/2,0 GHz Snapdragon 810
  • Hukommelse: 2 GB ram / 32-64 GB lager (+ 200 GB via microSD)
  • Kamera: 23 MP f/2.0 + 5 MP
  • Trådløst: 4G LTE, WLAN, Bluetooth 4.1, NFC
  • Mål & vægt: 127 x 65 x 8,9 mm / 138 g
  • Batteri: 2700 mAh, 2 dages standby-tid
  • Pris: 5.700 kr.
  • Web: sonymobile.com

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk.

Test af Sony Xperia Z5 Compact

22-10-2015: Mobiltelefoner bliver større og større og derfor sværere og sværere at betjene med en hånd. Sony har løsningen med Sony Xperia Z5 Compact. Læs artikel

Test af Sony Xperia Z3+

03-06-2015: Markedets bedste batteritid, fornuftigt kamera og godt produktdesign, men er den pengene værd? Læs min Sony Xperia Z3+ test her. Læs artikel

Nyhed: Ny topmobil fra Sony: Xperia Z3+

27-05-2015: Hurtigere, tyndere og lettere end forgængeren. Lige den opgradering, forgængeren fra sidste år trængte til. Læs artikel

Nyhed: Sonys nye monster-mobil skyder video i 4K

24-02-2014: Xperia Z2 tager det bedste fra sin forgænger og kombinerer det med flottere skærm og et kamera, der kan filme i 4K. Læs artikel

Nyhed: De fem fedeste nyheder fra IFA

10-09-2013: Årets IFA-messe er slut, og som sædvanlig bød den på et hav af spændende nyheder. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...