Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af fem store fladskærme | elektronik.guide.dk

Test af fem store fladskærme

Konkurrencen på tv-markedet er barskere end nogensinde, og nu kan du gøre et virkelig godt køb på nye fladskærme. Efterårets nye modeller er klar på butikshylderne, og vi har set nærmere på fem skærme i størrelsen 40/42-tommer. De koster 6.999-12.999 kr.

Nu, da vinteren står for døren, begynder flere af os at prioritere hjemmehygge og tid foran tv-skærmen. Og tilbuddet på tv-underholdning er bredere end nogensinde. Enten du får dit tv-signal ind via antenne, kabel/fiber eller parabol, kan du nu modtage digitale tv-signaler af høj kvalitet, i nogle tilfælde med ægte HD-opløsning.

Overgangen til digital-tv betyder, at vi, som allerede har købet os en fladskærm, endelig kan få billedkvaliteten, vi har betalt for. De, der nu skal udskifte deres gamle billedrørsapparat, kan også glæde sig til en markant forbedret tv-oplevelse. Og så gælder det om at vælge det rigtige tv!

Køb stort nok tv!

Det første fladskærmskøb kan blive en dyr erfaring for mange – ikke fordi de vælger for dyrt apparat, men snarere fordi de vælger et med for lille skærm. Øget opløsning og ikke mindst bedre kvalitet på tv-sendingerne gør, at skærmen kan og bør være større end den gamle, den erstatter.

Producenter af film, sport og tv-serier arbejder nødvendigvis ikke kun med knivskarpe nærbilleder, når de filmer i HD. For dem er muligheden for at filme større scener og landskaber mere afgørende, og derfor bliver menneskene på skærmen ofte mindre, ikke større. Dette ser vi eksempler på ved alle typer HD-udsendelser, enten det er film, sport eller naturprogrammer. HD-udsendelser handler altså ikke kun om skarphed, men også om størrelse, og vi kan slå fast, at en billig 32-tommer ikke udgør den store revolution i billedkvalitet, som mange forventer. For at få glæde af HD-billeder fra sofakrogen gælder det altså om at købe et tv, som er stort nok, og hvad der er ”stort nok”, bør afgøres ud fra betragtningsafstanden. Ved en gennemsnitlig seerafstand på 2-3 meter og til varierende tv-indhold (HD såvel som standardopløsning) rammer 40/42-tommer lige i plet. Ikke overraskende ser vi også, at denne størrelse vokser mest i salgsstatistikkerne. 40/42 tommer er kort og godt den mest populære størrelse for de fleste.

Toshiba 42XV635DN

Det tænkende tv

Toshibas nye XV-serie er udstyret med Metabrain-systemet. Den analyserer lysforholdene i rummet og i tv-signalet og optimaliserer derefter billedgengivelsen.

Der er næsten ingen ende på, hvad dette tv skal kunne klare, og al verdens finurligheder til trods så har dette tv ikke den nye LED-bagbelysning. Det giver et noget snævert kontrastomfang i denne test. Indramningen rundt om selve skærmen er meget tynd, noget som gør, at tv´et ser mindre ud, end det faktisk er i virkeligheden. Toshiba har opgraderet sit menusystem og stiller nu med store intelligente og letlæste menuer.

Toshiba er ikke bedst til kontrast og lysstyrke, men de totale egenskaber inkluderer god brugervenlighed, og god lyd trækker helhedsindtrykket op. Tv´et passer først og fremmest til almindelig tv-brug, men giver også gode resultater med film i oplyste rum.

Pris:

 • 6.999 kr.

Plus:

 • God brugervenlighed

Minus:

 • Moderat kontrast

Sony KDL-40W5500

Budgetkongen

(BEDSTE KØB)

Sony giver udsøgte tv-billeder lige ud af æsken.

Vi har ingen skrupler med at anbefale Sony, for magen til brugerorientering og velkalibreret tv skal man lede længe efter. Man kan vælge mellem hjemme- og butiksmodus ved opstart, og fabriksindstillingerne giver suveræne tv-billeder. MotionFlow 100 Hz sørger for glatte billeder uden flimmer, selv på de hurtigste scener.

Sony skal have ros for at levere et meget godt indstillet apparat fra fabrik, som står i stærk kontrast til ældre generationer, hvor billedet var vældig “butikspræget”. Sortniveauet er suverænt, og tv´et egner sig ypperligt til filmbrug. Den gode skarphed og effektive bevægelseskompensering gør den også til et udsøgt sports-tv. Rigtig god allrounder fra Sony!

Pris:

 • 8.999 kr.

Plus:

 • Meget godt kontrast og sortniveau
 • Naturlige farver

Minus:

 • Tynd lyd

Læs testen af de tre andre fladskærme her

Toshiba 42XV635DN

Fakta:

 • 42” LCD
 • 1920 x 1080p, 100 Hz
 • 4 x HDMI. MPEG4-tuner
 • usb-indgang
 • Metabrain billedmotor

Sony KDL-40W5500

Fakta:

 • 40” LCD
 • 1920 x 1080p, 100 Hz
 • 4 x HDMI, MPEG4-tuner
 • usb-indgang
 • MotionFlow HD

Test af syv 50" tv’er i budgetklassen: Storskærmskup

01-02-2014: Store skærm på væggen der, hvilket billigt tv har det bedste billede i landet her? Vi har testet syv overkommelige 50-tommere i jagten på det bedste køb i budgetklassen. Læs artikel

Test: Her får du mest tv for pengene

26-07-2014: Danskerne er vokset fra 42 tommers fjernsyn og er nu klar til noget større og bedre. Læs artikel

Test af seks fede fladskærme

26-11-2012: Her er seks veludstyrede tv på 46-47 tommer, som ikke dræner tegnebogen. Læs artikel

Test: LG 55UB950V vs. Sony KD-55X8505B - Titanernes kamp

03-10-2014: LG og Sony er to af de mest fremstormende tv-producenter lige nu. Men hvem har det bedste 4K-tv? Her støder de sammen i en seriøs duel. Læs artikel

Test: Stortest af tv’er til at se sport på

27-06-2014: Vi har testet 11 tv'er med ekstra fokus på deres “sportslige” funktioner. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...